Op 16 december 2017 plaats ik een stukje online. Daarin begin ik met een overzicht van de optredens van de buurman sinds 2006. Die neem ik hier niet over. Ik nodig je uit om ze te lezen op de website eenzaamtegenagressie.nl en op de social media-accounts van Eenzaam Tegen Agressie.

Vervolgens schets ik de aanleiding voor het schrijven van de tekst. Ik schrijf, dat de buurman, die al die jaren verbaal, fysiek en psychisch agressief was tegen mijn vrouw en kinderen, is verhuisd van de ene kant van ons huis naar de andere. Voor die tijd deelden wij met hen een pad waar wij niet dagelijks gebruik van maken. In de nieuwe situatie echter delen wij met hen een pad waar wij dagelijks gebruik van maken. Aan die kant van huis bevindt zich onze achterdeur en de achterom naar de tuin.

De grindbak van de buren op ons erf

Uiteindelijk vertel ik wat er was gebeurd. Op een avond in december – in het donker dus – zetten de buren een bak grind naast ons huis, waardoor er in de steeg van tweeĂ«nhalve meter, voor ons nog een opening van 71 cm (!)  overblijft om onze tuin te bereiken. De buren lijken op oorlogspad.