Hier sta ik, ik kan niet anders. De tekst die nu volgt kan daarom absoluut niet door de beugel.

Er is geen hulp

Maar vertel mij, wat ik dan moet, als de buurman mijn vrouw maar blijft uitschelden bij haar eigen huis? Ze heeft dat zo niet verdiend.

Vertel mij, wat ik dan moet, als de buurman wel allerlei strafbare feiten pleegt, maar politie dat niet één keer serieus neemt? En agressie dus voortduurt.

De enige reden waarom ik dit moet schrijven is, dat de overheid het laat afweten. De vraag is of je dan zelf iets mag ondernemen, en hoe ver je mag gaan. Het doet mij denken aan het ethische dilemma, of je een brood mag stelen als de overheid je honger laat lijden.

Ik heb heel lang geduld gehad

Ik heb nu 13 jaar lang op een beschaafde manier geduld gehad met deze buurman. Op de foto zie je mijn gezin in een periode dat zij veel last hadden van zijn gedrag. Van links naar rechts. Onze oudste dochter was 14 toen de buurman haar wel eens zou pakken tijdens het folder lopen. Onze zoon was 12 toen hij in zijn eigen tuin werd uitgescholden voor homo. In het denkkader van de buurman is dat blijkbaar nog een scheldwoord. Onze jongste dochter kreeg al na een paar dagen in haar nieuwe huis een opgestoken middelvinger van de buurman. Later deed hij met zijn auto alsof hij haar wilde aanrijden. De buren gooiden een ei recht in het gezicht van onze dochter rechts op de foto. En dit zijn lang niet alle gebeurtenissen. Mijn vrouw is al die jaren voor van alles uitgemaakt. Een paar weken geleden was het weer “rooie kuthoer”.

Binnen één week na een smadelijk artikel over het 13 jaar durende agressieve gedrag van de buurman, heeft de burgemeester van Midden-Groningen mij bevolen daarmee te stoppen. Binnen één week dreigt hij bovendien meteen met een gedragsaanwijzing op grond van de Wet aanpak woonoverlast.
Mijn gedrag is ook onacceptabel. Daarom heb ik de burgemeester een compliment gegeven over zijn snelle optreden tegen onrecht. Ik hoop van harte dat andere slachtoffers van agressie in zijn gemeente, in de toekomst mogen profiteren van zijn gedragswijziging.
Dit gedeelte is om die reden verwijderd.

Nogmaals, het heeft mij nooit kunnen schelen wat de buren – je moest trouwens eens weten hoeveel bagger er naast “fuck you” allemaal uit de mond van de buurvrouw komt – achter de voordeur uitspoken. Maar je kan echt niet mijn vrouw en kinderen blijven lastigvallen.

Martelaar

De overheid mag mij komen ophalen en opsluiten. Ik ben bereid een martelaar te worden van zinloze agressie in de buurt.